< >
Preloading...
 • Magnezium

  open

  Magnezium (Mg)

  Gjaku ka 37.8 mg/l Mg; – Eshtrat kanë 700-1800 ppm; Muskujt kanë 100 ppm; – Sasia e nevojshme ditore është 250-380 mg. Personi që ka 70 kg, përmban 19 g Mg. Magneziumi është elementi i 4 i përhapjes sëelemteve në organizëm.

  Inception Icon Inception Icon

  Gjaku ka 37.8 mg/l Mg; – Eshtrat kanë 700-1800 ppm; Muskujt kanë 100 ppm; – Sasia e nevojshme ditore është 250-380 mg. Personi që ka 70 kg, përmban 19 g Mg. Magneziumi është elementi i 4 i përhapjes sëelemteve në organizëm.

 • Bikarbonatet

  open

  Bikarbonatet (HCO3-)

  Ndikojnë në mbajtjen e ekulibrit të acideve në bark (stomak) e në zorrë si dhe në tretjen e ushqimit.
  Uji Miros ka 366 mg/l. Bikarbonate

  Inception Icon Inception Icon

  Ndikojnë në mbajtjen e ekulibrit të acideve në bark (stomak) e në zorrë si dhe në tretjen e ushqimit.

 • Kaliumi

  open

  Kaliumi (K)

  Kaliumi rregullon qarkullimin e ujit në qeliza; mirëmban procesin osmotik në organizëm.Gjithashtu është përgjegjës për përcjelljen e impulseve nervore dhe kontraktimet e muskujve.

  Inception Icon Inception Icon

  Kaliumi rregullon qarkullimin e ujit në qeliza; mirëmban procesin osmotik në organizëm.Gjithashtu është përgjegjës për përcjelljen e impulseve nervore dhe kontraktimet e muskujve.

 • Natrium

  open

  Natrium (Na)

  Natriumi është element esencial për ndërrimin ndërmjet qelizave dhe si përçues ndërqelizor. Gjithashtu është i domosdoshëm për punën e muskujve.

  Inception Icon Inception Icon

  Natriumi është element esencial për ndërrimin ndërmjet qelizave dhe si përçues ndërqelizor. Gjithashtu është i domosdoshëm për punën e muskujve.

 • Kloruret

  open

  Kloruret (Cl-)

  Cl së bashku me Na, e përbëjnë kripën e kuzhinës (NaCl). Sasia e tepërt e kripës, gjithësesi nuk është e shëndetshme (maksimum 6 gramë në ditë) por edhe mungesa e saj ndikon në çregullime të caktuara në organizëm.

  Inception Icon Inception Icon

  Cl së bashku me Na, e përbëjnë kripën e kuzhinës (NaCl). Sasia e tepërt e kripës, gjithësesi nuk është e shëndetshme (maksimum 6 gramë në ditë) por edhe mungesa e saj ndikon në çregullime të caktuara në organizëm.

 • Kalciumi

  open

  Kalciumi (Ca)

  Kalciumi ndërton eshtrat dhe dhëmbët; rregullon aktivitetin e muskujve dhe përcjelljen e sinjaleve nervore; rregullon ngurtësimin e gjakut dhe punën e zemrës, sekretimin e hormoneve dhe së bashku memagneziumin (Mg) siguron elektricitet të domosdoshëm në zemër. Simptomet e mungesës të kalciumitjanë: lëkura e zverdhur, djersitja e tepërt, nervoza, ngërçet, vjellja etj.

  Inception Icon Inception Icon

  Kalciumi ndërton eshtrat dhe dhëmbët; rregullon aktivitetin e muskujve dhe përcjelljen e sinjaleve nervore; rregullon ngurtësimin e gjakut dhe punën e zemrës, sekretimin e hormoneve dhe së bashku memagneziumin (Mg) siguron elektricitet të domosdoshëm në zemër.

 • Siliciumi

  open

  Siciliumi

  Ka ndikim pozitiv në kalogen;
  Pengon fundërrimin e kalciumit (Ca) në inde dhe largon fiksimin e tij në eshtra.
  Ruan arteriet nga zgjerimi edhe atëherë kur ka sasi të mëdha të kolesterolit në gjak.
  Përfshin të gjitha indet tjera në organizmin tonë dhe ndikon në rritjen e tyre.
  Është analgjetik i shkëlqyeshëm.
  Siliciumi ndikon mirë në eshtra, nyja, zemër, gjak, lëkurë, sy etj.

  Inception Icon Inception Icon

  Ka ndikim pozitiv në kalogen; Pengon fundërrimin e kalciumit (Ca) në inde dhe largon fiksimin e tij në eshtra...

Mire Se Vini

Uji është substanca pa alternativë dhe shumë e nevojshme për ta përdorur pandërprerë. Dihet se 70 % e trupit tonë përbëhet nga uji, si materia kryesore ndërtuese e tij dhe si bazë e gjithmbarshme e metabolizmit në organizëm.

Pos rolit ndërtues, uji ka edhe rolin e tretësit të yndyrave, rregullon proceset kimike, si dhe absorbon e nxjerr jashtë materiet e dëmshme prej organizmit. Njeriu nuk mund të jetojë më tepër se 3 – 5 ditë pa ujë, kurse pa ushqim mund të jetojë më gjatë. Për këtë arsye, kujdesi për shëndetin, nënkupton edhe cilësinë e ujit që e pijmë.

Shumë sëmundje shkaktohen nga dehidratimi (humbja e ujit), apo nga cilësia e keqe e ujit të pijes. Është me rëndësi të dihet që ujërat e pagazuara, pak të mineralizuara, sjellin në organizëm më pak ngarkesa për funksionet e organeve të brendshme, pas përdorimit të gjatë. Kështu nutricientët (personat që merren me rolin e të ushqyerit të organizmit), thonë se uji mineral kurrë nuk mund ta zëvendësojë ujin natyral.